Saturday, October 13, 2012

Holiday is cuti-cuti

assalamualaikum ...
hye hye hye readers ..
agak bersawang-sawang blog aku ini. almaklumlah dah lama tak jenguk apatah lagi update.

Kesibukan yang melampau meragut masa ku untuk update blog ku. Kerja 7 hari non-stop and bila ada free time pulak aku holiday pegi merantau serata malaysia.

Sepanjang aku sibuk dengan kerja-kerja ku yg bertimbun-timbun dan program yg tak pernah berhenti, aku masih berpeluang nak pegi holiday dengan BFF aku. SHORT HOLIDAY.


untuk holiday yang pertama, aku dgn akma nadila fly g sandakan untuk 3ari 2malam. Ni pertama kali akma nadila naik flight, bagi aku lak ni kali ke2 aku dtg sandakan lepas 10+ tahun yg lepas. huhu. Sepanjang ada kt sandakan, kitorang ada driver yang tak bergaji dan berpeluang utk jadi retis.. hehe. 




Second holiday lak, merentas tanah semenanjung johor-kedah. Wow, yg ni mmg penat nak mati sbb aku sorang yg drive dr johor sampai kedah. Pertama kali drive jauh macam tu, mmg perlu ketahanan yang sangat tinggi. bertolak dari johor 1.00pm tp singgah melaka then singgah lcct. Dari lcct bertolak jam9 mlm sampai kedah tepat kul4 pagi. esoknya, bangun kul8 pagi. tido 5jam then kuar g berjalan sampai ke perlis.Balik jam11 malam. mmg xde rehat langsung. Hari ahad, sebelum berangkat pulang singgah HOSPITAL SULTANAH BAHYIAH jumpa mak-mak yg ada kat sana. Alhamdulilah, muka budak bertiga ini tak pernah staff kat sana lupa. Budak praktikal kkm yang paling nakal sekali. Kenakalan kami sampai boleh buat HOD fisio fobia nak amik student perempuan dr KKM. Hahaha ...





keseronokan holiday ternyata masih berbekas dihati. Holiday seterusnya pasti akan menyusul.

Bulan okt langsung tak merasa holiday kerja sampai hujung minggu. Rasa nak muntah mengadap kerja j. Oh please lah, give me some holiday. tak larat dah mengadap kerja je..blh masuk hospital tampoi aku klu mengadap kerja 24jam ..


P/s : Holiday last minute yang berjaya dijalankan. love you akma nadila & rubianah. kamu kawan sejati hingga akhir hayat.

Masih di sini

Di sini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu, masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Kucoba 'tuk hadapi semua ini
Meski tanpamu, ooo... meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar, 
Mentari yang tenang bersamaku, disini
Kudapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/h/hijau_daun/suara.html ]
Suara... dengarkanlah aku
Apa kabarnya, pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya, masih berharap, di dalam hatinya, aa... 
Suara, dengarkanlah aku
Apakah aku, slalu di hatinya
Aku di sini menunggunya, masih berharap, di dalam hatinya, aa... 

Dan aku masih tetap disini, 
Kulewati semua yang terjadi, 
Aku menunggumu, oh, aku menunggu

(Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku)
Aku disini menunggunya, masih berharap, di dalam haitnya, aa... 
Suara dengarkanlah aku, 
Apakah aku ada di hatinya 
Aku disini menunggunya masih berharap, di dalam hatinya... 
Suara dengarkanlah aku, 
Apa kabarnya, pujaan hatiku, 
Aku disini menunggunya, masih berharap di dalam hatinya, oh, oh, oh.

# i never stopped love you, i just stopped show it #