Saturday, December 31, 2011

wishhlist 2012

whishlist??
do i have any wishlist for this coming 2012?
erk..let me think first..
loading

loading

loading

download

download

finish


it's look like i have some wish for this coming 2012
let check out my wishlist 2012

1. Pass my P licence
2. Make up my new baby 785
3. Holiday to somewhere with my besties
4. Become more more more matured
5. Be independent girl :)

erk.... i dont know what else i want to be listed in my wish ! i will add some more when i already think of it.

#myEnglishisnotgoodenough.

Tuesday, December 27, 2011

SURAT CINTA

vroooooooooommmmmmmmmmmmmmm~~~~~~~`
posto posto
berlari-lari anak pegi depan pintu pagar tiap kali dengar je bunyi motor pakcik posman.
Almaklumlah tunggu surat lah katakan

psstttt ~
awak..awak, nah ad surat utk awak dari si polan bin si polan
wah...wah..wah senyum sampai ke telinga bila dpt surat tu :)

hye readers,
ingat lagi tak situasi kat atas tu?? aku percaya semua orang pernah laluinya kan?? tapi ni utk zaman-zaman 90an j, time tu xde nset canggih2 lagi. paling kuat pun ad hp atur yg besar gedabak. sekali baling kt anjing pun anjing terus koma. Pastu zaman da maju sikit ad la nokia 3310.Hp paling mahal zaman-zaman tu. back to tajuk asal ..
Dulu zaman-zaman sekolah rendah or sekolah menengah bercinta men kirim-kirim surat. kalau yg duk sekampung ke, satu sekolah ke, surat cinta lah menjadi penyambung kasih. Kalau cinta jarak jauh, pakcik posman lah jadi tukang hantar surat. kalau yg duk dekat2 tu, adalah orang tengah yg jd tukang bg surat, xpun men selit2 surat kt dalam buku pastu tukar buku ngn pakwe. Zaman-zaman budak-budak dlu, duit xde la byk mana, jadi buku latihan la jadi mangsa tuk tulis surat. Mak beli buku latihan 120pages..dalam seminggu buku tu jadi nipis. Bila mak tanya, nape buku jd nipis, mule lah kelentong mak. Kata kawan yg suke koyakkan buku la, cikgu sekolah suh koyak buku tuk buat patung kertas katak la, kapal terbang time kelas pendidikan seni. Padahal, buku habis kena koyak sebab nak tulis surat cinta pjg berjela-jela. Dah siap tulis surat tu.Bubuh bedak mak byk2, nak bagi wangi lah katakan. Bubuh bedak bagai nak habiskan sebotol. Bila Cik abg/cik adik buka, terbersin-bersin sebab bedak banyak sgt. Ayat dalam surat cinta tu, mak aih..berbunga-bunga mengalahkan A.SAMAD SAID. *kehadapan awak yg dirindui, sy terlalu merindui awak walaupun awak dekat dengan saya * Bila kantoi surat cinta ngn mak, hambik ko..kena bebel 7hari 7mlm xcukup bebelan kena pulak ngn adik beradik yg lain..kena bahan kaw-kaw. Dapat ngn ayah mmg rotan panjang tu lah smpi kt bontot. Hahaha... Bila da sekolah menengah, mak ayah bagi duit belanje lebih sikit, da tukar da fesyen tulis surat cinta..da tak main da koyak2 buku latihan. Beli sampul surat bunga-bunga, pastu tulis gne kertas kajang da. ala-ala buat karangan gitu. tulis sampai 2 3 helai. Ayat pun dah tukar da...kehadapan sayang yg ku cintai, rambut mu ikal bagai maggi kari.. (gurau j.hahaha) dah xde saya awak da, tukar jadi abg syg da. Bedak pun da tukar ngn perfume! spray mcm nak habiskan sebotol.Daripada wangi surat tu, tukar jdi g bau yg buat org nk pitam.

Orang yg cinta jarak jauh pula, tulis surat pjg berjela-jela tp bile time exam karangan xsampai pun 180 patah perkataan karangan nye.Gune sampul bunga-bunga, love-love bagai.Paling tak boleh blah..amik lipstik mak pastu pakai then buat ala-ala cop kat pengakhiran surat tu.HAHAHA.Pastu beli setem, setem 30sen sampai 3 4 keping sbb nak bagai surat tu cepat sampai. Kata org, klu tampal byk2 setem kt surat, surat tu cepat sampai. Sebelum nak masukkan surat dalam box pos office tu, cium dlu surat tu puas-puas. Haha. Bila dapat surat balasan dari cik abg/cik adik, samalah juga kejadiannye sebelum nk post surat tu, amik bau dlu. Cium habis-habisan.Buka surat mak aih,cermat giler.Dah buka, 2 3 14 kali dok ulang-ulang baca surat tu, sengih-sengih sorang-sorang.Then tido malam, bubuh surat tu bawah bantal supaya time tido tu termimpi orang tersayang. HAHAHA

Lawak bukan zaman-zaman kita sekolah dlu?? Tp tu lah kenangan yg paling best. Tak macam zaman sekarang semua serba canggih. Semua nak gune sms la, mms la, facebook segala bagai. Tp semua tu tak kekal..tak macam surat cinta. kite boleh simpan jadi kenangan. Nanti time da tue2,bila baca surat2 zaman-zaman sekolah dpt lah imbas balik kenangan zaman dulu2.


nokia 3310, hp paling mahal zaman-zaman sekolah dlu, sapa ad hp ni kire dy kaya lah


cth surat yg tampal 2 3 4 keping setem


surat ni nth sapa lah punya, ak main amik j dr tenet.:DD


p/s : Kenangan zaman sekolah terlalu manis. Tp sayang surat2 cinta ku hilang entah kemana.==''cerita ini sebahagian nye dr pengalaman rakan-rakan.:)

Thursday, December 15, 2011

Ratu & raja


hye readers,
salam
banyak banyak buah, buah apa diberi gelaran raja buah??
buah nangka??
buah rambutan??
oh semestinya salah jawapan itu,
jawapannya buah DURIAN THE KING OF FRUIT!

tau tak napa buah durian dpt gelaran raja buah???

mengikut cerita dari mumy aku,
time zaman datok moyang kepada moyang aku, buah durian ni digelar ratu buah sebabnya pokok durian ni tinggi ke langit,nk panjat amik buah ni dr pokok susah, bila da petik lak buah ni tak kan masak. so kenalah tunggu buah ni jatuh sendiri dari pokoknya. kira nya buah durian ni diibarat ratu yg duduk disinggah sana bila tiba masanya pasti akan turun takhta gak la.

kalau nak tahu, buah durian ni dipercayai berasal dari kepulauan borneo dan penanamannya tersebar luas ke seluruh asia tenggara yg beriklim khatulistiwa. keunikan buah durian ini isi yg lazat dan bau sangat teramat amat & amat kuat.Nama durian lak diambil bersempena dengan badan nya yg penuh dgn duri & ditambah imbuhan an di belakang. Nape ditambah imbuhan an kt belakang pun ak sendiri xtau. Terdapat banyak jenis & gred-gred buah durian tapi ternyata malang sekali bagi ak sebab aku sendiri tak tau nk beza setiap gred-gred buah durian tu, yang penting buah tu ad duri-duri & bau yg busuk sah tu DURIAN

tidak semestinya si buah raja ini menjadi kesukaan semua rakyat jelata di asia tenggara ni. Salah seorang anti DURIAN ialah AKU aka cik fatin izzati.
kenapa, mengapa, bagaimana & dimana bla bla bla .... SAYA ANTI DURIAN! sejak dari azali lagi ak mmg xsuke durian, lantak pi la org kata hilang nikmat dunia ke 7 ke ke 1000 ke jnji aku tak suke makan durian! ada aku kisah ke klu org dok kata ak mengada-ngada. Yg pengsan,yg headache, yg muntah semuanya aku bukan org lain, so lg bgs jgn nk cari nahas sendiri.

ayat penarik hati si anti durian
1. durian sedap tau
2. sayanglah hidup kalau tak makan durian
3. hilang lah nikmat dunia ke 7
4. mmg lah bau durian tu sedap tapi isi nye sedap

minta maaf ea incik2 puan2 sy langsung tidak tertarik pun dgn ayat2 tu.=.=''

p/s : durian itu sedap, sekuat bau nya
yg pengsan itu aku, bukan org yg memakannya.

Sunday, December 11, 2011

Seminggu berlalu


Hye readers,
Before this suma entry berbentuk information, so kali ni nk citer pasal percutian ku yg tersangat amat & terlampau best .:))

Sebelum percutian panjang ku bermula, minggu bekerja ku teramatlah sibuk. Hari khamis kursus mengenai penyakit CBD. Kursus tu buat kt dewan sri hape nth, ak sndri da lpe tp xde la jauh sgt dr pat ak keja. Then the next day nye, seawal jam5 pg ak da bertolak dr rumah tuk g JB pula tuk meeting state & sekali Dgn kursus. Fuhhh..selamat sebabnye meeting state tu our BIGBOSS xdpt dtg. SO kira meeting tu agak santai gak la. Meeting state tu berjalan selama 2 hari satu malam. Utk staff baru mcm ak ni kire nervous gak la sbb attend meeting state, tp itu satu peluang utk aku kenal suma staff di negeri pat ak keja ni. Meeting berakhir pada jam5 ptg. Driver dr klinik aku dtg tuk jemput. Dalam perjalanan balik kitorang terlibat dlm kemalangan kecik. alhamdulilah sumanye ok. tp tu la aku kesian kt driver ak tu, t nk kna explain ag kt boss.

4dec
wah, hari yg dinanti-nanti, bermula lah perjalanan ku tanda kepada bermula lah percutian ku yg pjg. Aku bersama AKMA NADILA setia menunggu hazwanini dtg ke rumah utk bertolak sekali ke KL! terlebih dahulu, ucapan jutaan terima kasih kepada hazwanini kerna sudi mempelawa kitorang nek keta ngn korg tuk g KL.Wow! husband puan nini teramatlah sporting. Aku pling tak leh nk lupa. bile * tenggiling tu ape? * soalan cepumas dr husband Nini. adoii..sakit perut ak dok gelak sbb nye macam2 ayat kuar dr mulut kitrg nk bagi gambaran tenggiling tu cm ne kt husband nini. last2, tnya kat pakcik google gk lah tenggiling tu cm ne. Tu la nasib org tinggal kt singapore, tak penah jumpe binatang diancam kepupusan. Setiba di stesen BTS, kitrg pun berpisah lah, msg2 menuju ke destinasi yg ditentukan. Aku & Akma g la merayau-rayau kt TS smbl2 cuci mata j. Dah puas merayau, kitrg btolak lak g sg.buloh nk g jumpe ngn dak bonceet . Ho ya..setelah sekian lama meninggalkan sg.buloh..akhirnya berjaya gak menjejakkan kaki ke sg buloh. THE STORE la tmpt pertama kitrg g. WAH! yg paling menarik food court kt T.sr\tore tu da bertukar. Kalah mid valley. haha...da puas mkn2, kitorg p lak karoke. melalak smpi hilang suara sementara menunggu masa tuk bertolak ke LCCT lak. Tepat jam 10 kitrg g lah bertolak g Lcct berpandukan incik GPS. * lencongan ke kiri, 1 titik 2 ke kanan * giler wey, sekali gps ni ckp bahasa melayu lak. haha..nsb bek xde kuar sore beyonce.


muke tgh tggu macek rubi dpn mcd.:PP

tgh-tgh tggu macek rubi turun dr kapal terbang tu, kitorang terjumpa dgn peserta maharaja lawak mega kt Lcct. Hrm..xde la kencang mana pun diaorg tu. haha.
* kitorang tunggu kt mcd*<--msg tuk mengaburi maceh rubi, padahal ktrg tunggu kt dpn arrival tu j. Pastu Macek rubi tu dgn pantasnye berjalan g mcd..yg ktrg ni dok mengendap dy dr belakang. Akma bajet nk ragut beg rubi, tp perghhh..kuat gengaman rubi. pecah gelak kitorg kt airport tu.Malam tu, ibu ngn baik hati nye menjemput kitorang dtg tuk bermalam d rumah.:) & berakhirlah perjalanan kami pada hari ni.

The next day nye, destinasi utama kami ialah TIMES SQUARE. perghh...masa utk menabung di kedai-kedai terpilih. haha.. lepas gian shopping. haha..balik j masing2 bawak beg yg byk2. tp ad peristiwa yg lucu jadi pada malam harinye, sehingga kami menebalkan muka tuk bermalam lg d rumah ibu.

6dec.
ho ya....heading to ipoh! raptai time, travel nek bus ngn beg yg byk. perjalanan selama 3 jam tu aku gune dgn sepenuhnye utk tido. Da hampir 5hri berturu-turut aku tido tak cukup. ada chance tuk t.up tido ak pun tdo sepuas ati aku. setiba di medan gopeng, incik physio to be setia menyambut ketibaan kami, erm, tp dy sedikit terkejut sbb disangkakan aku sorg j rupenya ad dua org lg sekali ngn aku. :)) ok fine, bermula lah mini reunion Physiotherapy batch35 yg bertempat di bangunan blok b kskb uluu kinta. Dgn penuh excited nye, kitrg dtg mendaftar paling seronok dpt jmpe ngn madam kesayangan kami. Muke madam mala pun excited dpt jumpe ktrg. rindu giler ngn madam kami yg sorg ni. madam yg paling sporting giler.



org pertama yg kitorg jumpe, PAKDIN in da house. :))


masing-masing bergembira pabila berjumpa dgn bdk nakal batch35.


kami bertiga . syg korg sgt2!

Disebabkan Abg army tak dpt nk cari hotel tuk family dy, kami dgn baik hati nye menyerahkan bilik hotel kami then kitrg lak dijemput tuk tinggal d rumah incik ini.setiba dirumah, perut ak mmg da tak leh nk tahan da, sakit giler nk mati sebab sehari tak makan nasi. masuk angin giler.. lepas j mandi, incik Pt to be bwa lah ktrg kuar g mkn kt medan gopeng, ok fine, macek bdua tu g order makan suma extra vaganza ok! lapar punya pasal diaorg bdua dpt habiskan makanan diaorg. Aku & incik sorg ni lak, nsi ta hbs lak. Lepas hntr macek bdua tu balik rumah, ak kuar ag ngn incik ni p jmpe parents ak kt kuartes hape nth, tuk bg pas masuk time konvo esok nye. erm...sweet sgt2 incik sorg ni, dr pemerhatian ku dy sorg yg matang, boleh bergaul dgn org yg lebih tua dr dy & most important is dy mmg sweet sgt! hehe..

Da smpi rumah, siap2 iron bju, sekali smpi nk tdo, alamak!! ak xdpt nk tido.perut sakit sgt2..masuk angin.:( da la tdo tak ckp, perut lak wt hal. macek bdua tu mmg da tdo mati! ta leh hrp langsung nk teman ak. special thx kepada incik yg temankan sy. :))



psstt, sapa ad kt sebelah.:PP
tak de lak snap pic ngn org sebelah tu

7dec !! hari yg dinanti telah tiba.:))
pagi tu, bangun awal lg. Dgn eye bag yg comel menonjol kt mata.
before the convocation begin

Cik Physio Bersama Incik juruXRAY

3 of us

Graduated 




banyak lagi gmbr sebenarnye, just upload kt cni ckit j, klu nk tgk sila la dtg melawat kt page sy.:)
setelah selesai majlis convocation itu, kami masing-masing telah berpecah menuju ke destinasi masing-masing. :(( even sekejap j, tp kenangan ni mmg terlalu manis. tak leh nk lpe lngsung. selamat berjumpa lg kawan2.

p/s : sweetest memori with you <3
terima kasih kepada yg terlibat di sepanjang perjalanan kami menuju ke hari konvo