Sunday, October 30, 2011

M.Y.B.O.Y.F.R.I.E.N.D.S


B.O.Y.F.R.I.E.N.D.S
bermaksud kawan lelaki
special ke ??
kire special gak la sebabnye inilah org yg menceriakan perjalanan hidup aku
FYI, B.O.Y.F.I.E.N.D aku lg ramai dari G.I.R.L.F.R.I.E.N.D.S ak
mengapa begitu??


itulah sebabnye ak ad ramai BF ! x_X
aku rindu sgt2 hangout ngn suma BF2 ak tu.
time study dlu, mmg lepak ngn insan2 yg bernama BF j la. klu lepak ngn GF pun lepak ngn minah berdua tu j. huhu.

this is my GF.
ILTSM
I-city overnight with them
M.Y.B.O.Y.F.R.I.E.N.D.S
Mamat ni mmg pemalu time dlu2, tp da rapat ngn dy perghh, dy la plg sengal nk mati!
otak jam BYK! sweater dy selalu jd mangsa ble ak sejuk dlm kelas & klu ak lapar, ak ske selongkar beg dy sbb dy byk mknn dlm beg. hehe. ak pnh basuh bju kelas dy ni sbb ak kotorkan bju dy.haha.

1st tgk muke dy ni suma org kta dy ni saiko.mulut jgn heranlah mmg jht gler, tp dy & mamat kt ats tu gak la plg rapat ngn aku. tiap kali kelas praktikal diaorg bdua mmg dok sebelah aku.(sorg kanan sorg kiri) diaorg tau nk menyusahkan hidup ak j. haha. pssttt....our secret is..jeng3. tlalu byk rahsia ak ngn mamat ni.

mereka-mereka ni adalah BOYFRIEND sy!
sgt best ble lepak ngn diaorg, and that how i can understand boy thinking.
terlebih belajar ngn diaorg ni. FYI, diaorg sgt menjaga kwn2 perempuan yg rapat ngn mereka. time kuar g overnight ke or kuar shopping mereka2 ni akan make sure yg kitorg sentiasa ad ngn diaorg. Ble time ikt diaorg ni shopping, ok fine.sama seperti kami shopping cm pmpn gak! round the Kl till night. otak pun mereng byk. BEST giler lepak ngn diaorg! i miss all of them.

nk promote ckit..dua mamat yg rapat ngn aku ni xde aweks ag. sapa2 berkenan cpt2 masuk meminang. haha..*mampus ak ngn dak bdua ni, mati kna bahan la klu diaorg tau*

p/s :~ sapa kata boyfriend tu wajib jd teman istimewa ?? sapa kata girl xleh rapat ngn guys without any feeling?? see..ak xpnh pun nk ad feel2 ngn ALL my GUYS FRIENDS! klu ad feel tu mmg sah rabun !haha..


Friday, October 28, 2011

11 thing bout me

lets see the rules..
the RULES
1.you must post this rules..
2.each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post.And create eleven new question for the people you tagged to answer.
4.you have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU ARE LEGATIMATELY (a.k.a REALLY.TRUST. WITH ALL HONESTY ) have tagged 11 people.
11 thing bout me
1. Ank pertama AKA cucu pertama dalam family
2. Mumy ak kata time dy pregnant ak, dy ngidam makan jambu batu sbb tu la aku ni keras kepala ckit
3. makan byk tp badan x naik2, pp ak j naik lebey
4. lagi byk kawan laki dr kwn pmpn
5. shoPPING is my hobby.
6. mulut terlebey jujur sikit.hahaha
7. skema??? of cos la tak! dak plg nakal ni
8. i love dancing.
9. i really2 love my mum
10. terlebey mesra alam, tp ad time jd pasif
11. i am a physiotherapist not nurse ok!

jawapan kepada soalan cik hani!
1. mestilah pernah..xkan xpenah kot.-.-
2. both!
3. laptop & xperia mini pro ( bli ngn dwt sendiri ok !)
4. ada jodoh kawin lah ak hani oit!
5.single single and single
6. bende yg dy idam2 kan tuk dptkan
7. kejujuran, terima diri ku seadanya, otak sengal cm sy but in the same time leh jd imam dlm hdp aku
8. gler byk tmpt ak nk g...bali, phuket yg penting tmpt leh shopping
9. times square, masjid india..the store hahaha
10.senyuman ..senyum tu satu sedekah kan?
11..soalan tergantung la cik hani, tp ak ase ko nk tnya pernah dikhianati kwn sendiri kan?yup pernah dikhianati. perghhh berkawan 5thn rupa2 nya duri dalam selimut.

soalan SAYA
1. siapa 1st love anda?
2. Bf anda sekarang yg ke berapa?
3. kawan or kekasih? mna korg pilih
4. benda paling korg sayang ?
5. pengalaman manis sepanjang study?
6. pernah menyimpan perasaan terhadap rakan sekelas?
7. siapakah org itu? ( kesinambungan soalan 6)
8. siapa nama bf anda sekarang! hahaha
9. prefer kwn laki ke kwn perempuan?
10. pernah berskandal di belakang bf anda?
11. klu family ada pilihan tuk korg, korg tima x pilihan calon suami tu?

11 people that i tagged, selamat mencuba
ecah


p/s ;~ soalan aku nth hape2. tp sila jawab ngn jujur ea.


Tuesday, October 25, 2011

yg lama tapi diberperbaharui

hype readers..:)

new hobby?? of cos not ...
cuma da lama bercuti dari hobby ku ini. ase2 lepas bis praktikal kt kedah dlu, ak da bercuti secara tidak rasminye. Masih ingat lagi time praktikal dlu, sempat menghabiskan 2 buah novel sepanjang attachment kt ICU. ye la, masuk icu dlm kul8.30 tp bis wt patient dlm kul10.30 da setel suma, nk turun department awal sgt, so lepaklah kat library. Kt library tu lak ad byk koleksi novel2 yg mmg best tuk di baca. Tiap kali lepak library ak msti baca novel, baca sikit2. sok nye sambung lagi smpi lah hbs satu novel. Second novel yg aku baca mmg best, time baca kt library tu ak dok control ayaq mata dr kuar j, perghhh terharu beb! nsb bek Mama kitrog Pn fadh pinjam buku tu, so ak leh hbskan semalam j novel tu kt ghumah. haha...ok2 fine. tu cerita lama.
now
cerita terbaru lak.
hari ni ak ad kursus audit kt dua klinik then lepas j buat audit tu, kena lah balik kt pejabat. Lepas da setel suma2 markah audit & makan. so time rehat tu ak g lah jln2 kt bandar jp. niat dihati nk g maybank j, lepas kuar dr maybank tu ternampak kedai buku. wow!! i like it...cpt2 la g kedai buku tu then g bahagian novel. ada gak lah dalam 30mint ak dok menbelek2 novel yg ad. sampai pekerja jedai tu pandang2 aku. tgk jam da nk dkt kul2, so ak decide la amik stu novel. padahal ak nk 2novel. tp jimat punya hal ak tpaksa amik 1 j novel. hrmmm....ble da ad novel kt tgn ni, mmg senyap baca novel j la time cuti sok. haha.. :)

baju pengantin, mak andam
novel baru saya. (:


masa utk membaca

p/s : ~ minta maaf kepada sesiapa yg menghantar msg or kol diwaktu saya sedang membaca sila tinggalkan pesanan anda. anda akan dilayan sebentar lagi.

Saturday, October 22, 2011

~ HadiAH kAMi ~


Ring....ring ....

Me : hye mom, wtpa tu???

Mum : hye kak, tgh menjahit. Npa??

Me : mum nk x dtg semenanjung???

Mum : bila??

Me : during our konvo la mum.

Mum : ckp ka dwt tu mau bli tiket flight ?

Me : di tangggung beres! Don’t worry mum.

*Perbualan ngn mum ak 3minggu yg lepas.


Ring..ring..

Me : hye mum, tiket flight da bli. Be ready tuk terbang kemari

Mum : alhamdulilah, kak..kt sna ada ka tmpt shooping kasut?

Me : ~_~ npa?? *mum ak ni x mai ag da dok sibuk nk tnya tmpt shopping*

Mum : ni ha, mau bli kasut. Kwn pesan..

Me : amboi, da heboh 1 kampung ka mum mau dtg semenanjung ni??? Haha

Mum : hahaha ....

Me : don’t worry, tmpt shopping mmg ad. Ckp j nk bli pa. T akk bwk g shopping.

Mum : ok set !

*perbualan ngn mum ak 2 ari lepas.

Even dwt hbs tuk bli tiket flight tuk my mum & dad tp aku puas sebab aku dpt hadiahkan sesuatu utk parents ak dgn dwt gaji aku sendiri. Tp cian kt adk ak dua org, mum & dad dpt dtg utk konvo smbil2 tu holiday kt semenanjung tp diaorg bdua tertinggal kt sabah lak. Sabaq noh adk2...next time turn korg lak dtg holiday kt sini.

And the most important is, ak kalah bertaruh ngn dad ak! Nyesalnye la x tnya mumy dlu. Klu x, xde la ak nk bertaruh ngn dad ak. Pdn mke cik ftin! .. ready tuk menerbangkan dwt tuk blnje dad shopping. Huarghhhh..~_~. Mum tlg bg dad mkn byk2 supaya perut dy boncett balik..jgn bg kak kalah ngn dad.

p/s : thanks to my bro yg sama2 byr tiket flight for our parents! Ad sepuluh adk laki cm dy ni ak jual suma. Haha .. lambat cm siput tul adk ak ni.

Friday, October 14, 2011

im a big girl !

*Chorus*
I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if u leave me
But I do do feel
That I do do will
Miss u much
Miss u much

*V1*
I can see the first leafs falling
It's all yellow and nice
It's so very cold outside
Like the way I'm feeling inside

*Chorus*
I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if u leave me
But I do do feel
That I do do will
Miss u much
Miss u much

*V2*
Outside it's no raining
And tears are falling from my eyes
Why did it have to happen
Why did it all have to end

*Chorus*
I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if u leave me
But I do do feel
That I do do will
Miss u much
Miss u much

*V3*
I have your arms around me
Warm like fire
But when I open my eyes......
Your gone

p/s :~ mum .. im a big girl already .. (: but i still can image my life without u. love u so much mom <3

Thursday, October 13, 2011

1 perkataan

maaf !

sorry!

ampun!

1 perkataan yg mudah utk diungkapkan tp pernahkah kita jujur pabila mengucapkannya?
i can forgive but i can't forget
maknanye seakan-akan kita tidak ikhlas utk memaafkan seseorang itu.Tapi itu realitinya bukan?
susun 10jari memohon maaf.selamat hari raya aidilfitri, seolah2 time raya je kte blh minta maaf.
Dalam memberi kemaafan kepada org lain, kita perlu mengakui kesalahan diri kita sebelum memaafkan org lain.

p/s :~ i still cant forgive ! Biar masa menentukan segalanya

Wednesday, October 12, 2011

the new me

hye readers

see !! this is the new me ..

actually da lama start pakai cm ni, just bru skng ni ad chance nk update kt blog. aku selesa ngn penampilan terbaru aku ni, senang nk bergerak. 1st time pakai cm ni, heboh satu klinik aku pakai skirt. sampai doktor2 pun dok tegur aku, segan lak. hehe .. paling best ble mostly patient ckp aku sweet pakai cm ni. (: .
my new skirt (:




p/s: alhamdulilah, aku semakin matang dalam menjalani kehidupan seharian aku. Pengsan member2 aku ble tgk ak pakai cm ni. .

Monday, October 10, 2011

kebahagiaan itu

Apa makna kebahagiaan dalam kehidupan kita? Satu perkataan yg amat mudah disebut bukan? Tapi maknanya terlalu besar. Kebahagiaan, setiap insan yg ada dimuka bumi ini menginginkan kebahagiaan. Tidak kira kebahagiaan dari segi apa pun andai dikecapi nikmatnya pasti terasa. Akan tetapi Setiap kebahagiaan yg diturunkan allah kepada umatnya akan diiringi dengan ujian & dugaan. Menuntut pengorbanan dan juga kesabaran. Kebahagiaan tanpa ujian dan pengorbanan tidak senikmat dengan kebahagiaan yg memerlukan pengorbanan kita. Namun begitu, pabila kita terlalu taksub untuk mencapai kebahagiaan kita lupa bahawa kebahagiaan itu datang daripada allah. DIA memberikan kebahagiaan dan DIA juga yang akan menarik kembali kebahagiaan itu sekiranya kita tidak menghargainya. Kita terlalu taksub mencari kebahagiaan sehinggakan lupa perasaan orang disekeliling kita. Carilah kebahagiaan yg diredhai allah dan berusahalah mencapainya, pabila kebahagiaan tercapai jgn sesekali kita lupa padaNYA.