Monday, May 23, 2011

alhamdulilah

semoga bahagia .. :)

hingga akhir hayat ....


Friday, May 6, 2011

terima kasih awak2 semua

segenap 5 bulan aku berada di bumi kedah yg cuacanyer tidak tentu hal...^_^
kini tiba masanye utk aku kembali bagi menyelesaikan perjuangan terakhir ku sebagai studnt
5 bulan???...
terlalu pantas masa itu berlalu, rasa seperti baru semalam aku dtg kedah..
terlalu banyak bende yg jadi dlm masa 5 bulan...

"dik, nak tisu"....sebaris ayat ini telah membawa kepada perkenalan dgn adik jamal. setiap kali mkn kt kedai mak ngah pasti kitorg akan kacau dik jamal. dari situ la perkenalan kami bermula. "jom, Esok jogging kt tasek"....disebabkan jemputan bau2 taik ayam ni la, kami mula mengenali dik myrul, dik yap & dik bad...1st time jumpe adik2 kitrg ni mmg pemalu. tersangat pemalu..Then kitorg g karok kt alor star dgn merempit motor2 yg ada. Lama kelamaan kami menjadi rapat..semakin rapat. Banyak aktiviti yg kami buat bersama...
1. panjat bukit
2. karok
3. movie kt aneka
4. men snooker...
5. suprise party
6. suprise party yap.....

thanks for suprise party tuk besday akk yg lepas.. even lilin sebesar alam..actually aku terharu gak korg ada celebrate besday akk..


tq adik2 ku..kamu berjaya menceriakan hari2 akk2 korg ni..semoga berjaya dalam SPM.

p/s : ~~ aku akan merindui kedah...makanan kt kedah mmg murah...

Wednesday, May 4, 2011

hati aku puas !!




hati aku puas???
puas sebab pe yer????
ha ha ha ha....
jawapan nye....jeng..jeng....

bertarikh 3/5/2011..bertempat di stadium alor star kedah..
utk kali pertamanye aku n kwn2 aku yg kepala mereng dpt tgk match piala malaysia secara live...
team kedah VS sabah, dpt tiket free lak g tgk tu. tiket bukan alang2..tiket plg mahal sekali. ini pun atas ehsan terapis kitorg yg sgt sporting merangkap kepada terapis team kedah.Banyak peristiwa lucu sepanjang tgk match ni.ha ha ha..:))).

seawal 6ptg kitorg da terpacak kt kfc dkt ngn stadium..semangat giler ni nk g tgk bola. ha ha ha...smbil2 tu g la mkn kfc. Dlm kul 7 lbih, aku msg bonze2 kitorg. then kitorg masuk la g stdium, sepatutnye kitorg duk kt astaka utama tp disebabkn kitorg xpnh tgk bola kitorg ikut je la bonze kitorg tu duk kt tmpt len, kt tmpt penyokong kedah berkumpul..hahahaha.
first time tgk bola agak sakai sikit ler..tgk tmpt tu cm xberapa nk bersih je.kitorg carilah tmpt duk yg jauh dr bonze kitorg tu. Dpt lak tmpt yg mmg cun la nk tgk bola.! tggu punya tggu punya tggu..then kuar la team sabah memakai .. aku ngn member2 aku pun control macho je la nmpk team sabah tu masuk padang pd hal nk je jerit sabah..sabah..sabah...* klu jerit team sabah mmmg kna sembelih ngn pykg kedah la jwpnnyer.*.. after few minute masuk la team kedah...pe lgi penyokong2 kedah tu dgn penuh semangatnyer bersorak siap ngn gendang2 g nk bg sokongan kt team kesayangan diaorg.aku kagum gak la tgk semangat rakyat jelata kedah ni fanatik giler ngn team kedah. tgh2 tgk team2 tu wat warm up hujan turun selebat yg mungkin, petir guruh semua ada sekali.(-_-)..sob..sob...first time tgk bola kt stadium xkan hujan cm ni lebat..nsb bek la match x tunda..tepat kul9.30 match start lepas hujan berhenti.. nk dijadikan cerita, team kedah ni byk bg serangan bertubi2 kt gawang gol team sabah..xsmpi pun 15 minit team kedah dah dpt score..huarghh..sekali lg penyokong kedah menjerit melompat tggl x terjun dr tempat duduk tu je lagi diaorg wat..stadium penuh ngn sorakan kemenangan dari penyokong kedah. Yg wat aku geram ni, pemain sabah ni lembik cm ikan keli.ish2x.aku panas je sepanjang match tu. tp lembik2 pun dpt penalti then score...ha!! detik saat minit team sabah ni score tuk penalti ni lah kitorg kantoi sokong team sabah.. adusss.....semua org yg dok tepi2 kitorg ni jerit ni pyokong sabah.g duk kt astaka utama. muka kitorg jgn ckp la cm ne..merah cm buah delima buah tembikai..suma ada. ish2x..paling xblh tima bila ada mamat tu ckp ni msti wartawan dari sabah ni.pembelot !!..aku nk je pandang mamat tu tp keberanian aku kurg sbb kitorg btiga perempuan.bonze pun hilg nth g mna...hahaha...masa berlalu dgn cpt & pantas..minit2 terakir kitorg pun kuar la dari stadium tu sbb driver da dtg amik..ni lagi satu cabaran besar tuk kitorg nk melintas dpn ratusan penyokong kedah ni..bila kitorg lalu je kt dpn tu satu stdium ni dok jerit....jerit pe pun aku sendiri xtau yg pasti semua dok jerit kt kitorg.leher aku da stiff da sbb asyik pandang kt padang . takut nk beralih tgk kt tepi.haha..malu punya kes !!...
inilah mamat2 yg dok bising kt belakang kitorg.:))
pakcik yg semangat menyokong kedah & mengantoikan kitorg dpn org len.!! hahaha


team kedah vs sabah
team sabah ^_^
kedah vs sabah tiket free
dalam stadium sempat posing

p/s :~ " tgk bola tu tuk lelaki je " hahaha...xkan pernah lupa kalimah ni..hati aku puas !!! sebab dpt jerit sepenuh ati aku.!lepas semua rasa tension!......