Sunday, February 20, 2011

SAHABAT


persahabatan yang dibina tanpa ada sebarang perasaan
putus di tengah jalan hanya kerna SALAH SANGKA

doa ku kepada kamu wahai sahabat ku
berbahagia la kamu di sampaing org2 tersyg..
terima kasih di atas segala budi baik mu terhadap ku
tidak terbalas budi baik mu itu
hnya titipan doa menjadi pengganti tuk membalas segala budi baik mu

maafkanlah segala kekasaran ku terhadap kamu wahai sahabat ku
dan aku maafkan segala nya....

P/s : Bersahabat la kamu tanpa mengenal usia, jantina, bangsa dan agama..
dan bersahabat la kamu dgn hati yg penuh ikhlas

sy hilg seorg kwn !!
sy dpt kwn baru !!!

Thursday, February 10, 2011

salah kah?

Rasanya da lama aku tggl blog aku ni.ada gak lah nk masuk 3 minggu. Biasalah sibuk dgn activity harian wajib & x wajib.hehe..kali ni aku nk citer sikit bende yg jadi kat aku & member2 aku last night..

Dah jadi satu rutin kitaorg mkn kt luar waktu malam sbb nye suma malas nk masak kt rumah. Hendak dijadikan cerita,semalam ada match bola malaysia Vs hongkong. kitaorg pun dgn semangatnyer g kuar mkn sbb nk tgk match tu. sampai je kt kedai biasa tmpt kitaorg mkn, meja makan da hmpir penuh dgn dak laki, nsb bek ada meja lg.Then aku pesan nasi putih + tomyam ayam kt adik yg nsem lg comey yg selalu aik order kitaorg..sementara menunggu makanan kitaorg smpi tu,kitorg focus la kt tv tu tgk match. Bila da malaysia wat aksi2 ala-ala nk dpt score kitaorg pun terjerit sikit. pe lagi..suma mamat2 yg ada kt kedai tu pandang kitorg pelik, da la dalam kedai tu suma nyer dak laki..yg dak pmpn nye aku ngn member aku bdua je. Nth npe mlm tu suma dak pmpn yg biasa mkn kt kedai tu xde lak. kitaorg pun wat2 la muka poyo nk cover suara jantan yg terkeluar time jerit td. sambil2 tgk match tu kitoarg borak2 la pasal bola.of cos borak pasal player mana yg pling mantap..hahahah...tp sekali lagi di pandang pelik ngn mamat2 yg ada di kiri kanan dpn & belakang..pelik sgt ke pmpn tau pasal bola???..bila mknn da sampai focus kt match tu terganggu sikit almaklum lah perut da wat concert rock da kt dalam.Dalam minit ke 45 match tu blangsung. score pertama dr shafiq..pergh time tu rasa nak melompat je kitorg tp tpaksa cover sbb mamat2 kt kiri kanan dpn belakang da usha pelik kt kitorg..da hbs 1st half, kitaorg dgn rasa berat ati bdiri g byr makann then blah sbb nye tkt tkeluar suara jantan lg klu dok smpi hbs match tu...

p/s : pelik ke klu pmpn tau setiap nma pemain bola kebangsaan & kelab2 owg putih??
pemain malaysia mmg mantap2..best tgk game malaysia.jnji malaysia menang even kt
match friendly je...>_< --> shafee mantap !!!..hehehe...