Saturday, December 31, 2011

wishhlist 2012

whishlist??
do i have any wishlist for this coming 2012?
erk..let me think first..
loading

loading

loading

download

download

finish


it's look like i have some wish for this coming 2012
let check out my wishlist 2012

1. Pass my P licence
2. Make up my new baby 785
3. Holiday to somewhere with my besties
4. Become more more more matured
5. Be independent girl :)

erk.... i dont know what else i want to be listed in my wish ! i will add some more when i already think of it.

#myEnglishisnotgoodenough.

Tuesday, December 27, 2011

SURAT CINTA

vroooooooooommmmmmmmmmmmmmm~~~~~~~`
posto posto
berlari-lari anak pegi depan pintu pagar tiap kali dengar je bunyi motor pakcik posman.
Almaklumlah tunggu surat lah katakan

psstttt ~
awak..awak, nah ad surat utk awak dari si polan bin si polan
wah...wah..wah senyum sampai ke telinga bila dpt surat tu :)

hye readers,
ingat lagi tak situasi kat atas tu?? aku percaya semua orang pernah laluinya kan?? tapi ni utk zaman-zaman 90an j, time tu xde nset canggih2 lagi. paling kuat pun ad hp atur yg besar gedabak. sekali baling kt anjing pun anjing terus koma. Pastu zaman da maju sikit ad la nokia 3310.Hp paling mahal zaman-zaman tu. back to tajuk asal ..
Dulu zaman-zaman sekolah rendah or sekolah menengah bercinta men kirim-kirim surat. kalau yg duk sekampung ke, satu sekolah ke, surat cinta lah menjadi penyambung kasih. Kalau cinta jarak jauh, pakcik posman lah jadi tukang hantar surat. kalau yg duk dekat2 tu, adalah orang tengah yg jd tukang bg surat, xpun men selit2 surat kt dalam buku pastu tukar buku ngn pakwe. Zaman-zaman budak-budak dlu, duit xde la byk mana, jadi buku latihan la jadi mangsa tuk tulis surat. Mak beli buku latihan 120pages..dalam seminggu buku tu jadi nipis. Bila mak tanya, nape buku jd nipis, mule lah kelentong mak. Kata kawan yg suke koyakkan buku la, cikgu sekolah suh koyak buku tuk buat patung kertas katak la, kapal terbang time kelas pendidikan seni. Padahal, buku habis kena koyak sebab nak tulis surat cinta pjg berjela-jela. Dah siap tulis surat tu.Bubuh bedak mak byk2, nak bagi wangi lah katakan. Bubuh bedak bagai nak habiskan sebotol. Bila Cik abg/cik adik buka, terbersin-bersin sebab bedak banyak sgt. Ayat dalam surat cinta tu, mak aih..berbunga-bunga mengalahkan A.SAMAD SAID. *kehadapan awak yg dirindui, sy terlalu merindui awak walaupun awak dekat dengan saya * Bila kantoi surat cinta ngn mak, hambik ko..kena bebel 7hari 7mlm xcukup bebelan kena pulak ngn adik beradik yg lain..kena bahan kaw-kaw. Dapat ngn ayah mmg rotan panjang tu lah smpi kt bontot. Hahaha... Bila da sekolah menengah, mak ayah bagi duit belanje lebih sikit, da tukar da fesyen tulis surat cinta..da tak main da koyak2 buku latihan. Beli sampul surat bunga-bunga, pastu tulis gne kertas kajang da. ala-ala buat karangan gitu. tulis sampai 2 3 helai. Ayat pun dah tukar da...kehadapan sayang yg ku cintai, rambut mu ikal bagai maggi kari.. (gurau j.hahaha) dah xde saya awak da, tukar jadi abg syg da. Bedak pun da tukar ngn perfume! spray mcm nak habiskan sebotol.Daripada wangi surat tu, tukar jdi g bau yg buat org nk pitam.

Orang yg cinta jarak jauh pula, tulis surat pjg berjela-jela tp bile time exam karangan xsampai pun 180 patah perkataan karangan nye.Gune sampul bunga-bunga, love-love bagai.Paling tak boleh blah..amik lipstik mak pastu pakai then buat ala-ala cop kat pengakhiran surat tu.HAHAHA.Pastu beli setem, setem 30sen sampai 3 4 keping sbb nak bagai surat tu cepat sampai. Kata org, klu tampal byk2 setem kt surat, surat tu cepat sampai. Sebelum nak masukkan surat dalam box pos office tu, cium dlu surat tu puas-puas. Haha. Bila dapat surat balasan dari cik abg/cik adik, samalah juga kejadiannye sebelum nk post surat tu, amik bau dlu. Cium habis-habisan.Buka surat mak aih,cermat giler.Dah buka, 2 3 14 kali dok ulang-ulang baca surat tu, sengih-sengih sorang-sorang.Then tido malam, bubuh surat tu bawah bantal supaya time tido tu termimpi orang tersayang. HAHAHA

Lawak bukan zaman-zaman kita sekolah dlu?? Tp tu lah kenangan yg paling best. Tak macam zaman sekarang semua serba canggih. Semua nak gune sms la, mms la, facebook segala bagai. Tp semua tu tak kekal..tak macam surat cinta. kite boleh simpan jadi kenangan. Nanti time da tue2,bila baca surat2 zaman-zaman sekolah dpt lah imbas balik kenangan zaman dulu2.


nokia 3310, hp paling mahal zaman-zaman sekolah dlu, sapa ad hp ni kire dy kaya lah


cth surat yg tampal 2 3 4 keping setem


surat ni nth sapa lah punya, ak main amik j dr tenet.:DD


p/s : Kenangan zaman sekolah terlalu manis. Tp sayang surat2 cinta ku hilang entah kemana.==''cerita ini sebahagian nye dr pengalaman rakan-rakan.:)

Thursday, December 15, 2011

Ratu & raja


hye readers,
salam
banyak banyak buah, buah apa diberi gelaran raja buah??
buah nangka??
buah rambutan??
oh semestinya salah jawapan itu,
jawapannya buah DURIAN THE KING OF FRUIT!

tau tak napa buah durian dpt gelaran raja buah???

mengikut cerita dari mumy aku,
time zaman datok moyang kepada moyang aku, buah durian ni digelar ratu buah sebabnya pokok durian ni tinggi ke langit,nk panjat amik buah ni dr pokok susah, bila da petik lak buah ni tak kan masak. so kenalah tunggu buah ni jatuh sendiri dari pokoknya. kira nya buah durian ni diibarat ratu yg duduk disinggah sana bila tiba masanya pasti akan turun takhta gak la.

kalau nak tahu, buah durian ni dipercayai berasal dari kepulauan borneo dan penanamannya tersebar luas ke seluruh asia tenggara yg beriklim khatulistiwa. keunikan buah durian ini isi yg lazat dan bau sangat teramat amat & amat kuat.Nama durian lak diambil bersempena dengan badan nya yg penuh dgn duri & ditambah imbuhan an di belakang. Nape ditambah imbuhan an kt belakang pun ak sendiri xtau. Terdapat banyak jenis & gred-gred buah durian tapi ternyata malang sekali bagi ak sebab aku sendiri tak tau nk beza setiap gred-gred buah durian tu, yang penting buah tu ad duri-duri & bau yg busuk sah tu DURIAN

tidak semestinya si buah raja ini menjadi kesukaan semua rakyat jelata di asia tenggara ni. Salah seorang anti DURIAN ialah AKU aka cik fatin izzati.
kenapa, mengapa, bagaimana & dimana bla bla bla .... SAYA ANTI DURIAN! sejak dari azali lagi ak mmg xsuke durian, lantak pi la org kata hilang nikmat dunia ke 7 ke ke 1000 ke jnji aku tak suke makan durian! ada aku kisah ke klu org dok kata ak mengada-ngada. Yg pengsan,yg headache, yg muntah semuanya aku bukan org lain, so lg bgs jgn nk cari nahas sendiri.

ayat penarik hati si anti durian
1. durian sedap tau
2. sayanglah hidup kalau tak makan durian
3. hilang lah nikmat dunia ke 7
4. mmg lah bau durian tu sedap tapi isi nye sedap

minta maaf ea incik2 puan2 sy langsung tidak tertarik pun dgn ayat2 tu.=.=''

p/s : durian itu sedap, sekuat bau nya
yg pengsan itu aku, bukan org yg memakannya.

Sunday, December 11, 2011

Seminggu berlalu


Hye readers,
Before this suma entry berbentuk information, so kali ni nk citer pasal percutian ku yg tersangat amat & terlampau best .:))

Sebelum percutian panjang ku bermula, minggu bekerja ku teramatlah sibuk. Hari khamis kursus mengenai penyakit CBD. Kursus tu buat kt dewan sri hape nth, ak sndri da lpe tp xde la jauh sgt dr pat ak keja. Then the next day nye, seawal jam5 pg ak da bertolak dr rumah tuk g JB pula tuk meeting state & sekali Dgn kursus. Fuhhh..selamat sebabnye meeting state tu our BIGBOSS xdpt dtg. SO kira meeting tu agak santai gak la. Meeting state tu berjalan selama 2 hari satu malam. Utk staff baru mcm ak ni kire nervous gak la sbb attend meeting state, tp itu satu peluang utk aku kenal suma staff di negeri pat ak keja ni. Meeting berakhir pada jam5 ptg. Driver dr klinik aku dtg tuk jemput. Dalam perjalanan balik kitorang terlibat dlm kemalangan kecik. alhamdulilah sumanye ok. tp tu la aku kesian kt driver ak tu, t nk kna explain ag kt boss.

4dec
wah, hari yg dinanti-nanti, bermula lah perjalanan ku tanda kepada bermula lah percutian ku yg pjg. Aku bersama AKMA NADILA setia menunggu hazwanini dtg ke rumah utk bertolak sekali ke KL! terlebih dahulu, ucapan jutaan terima kasih kepada hazwanini kerna sudi mempelawa kitorang nek keta ngn korg tuk g KL.Wow! husband puan nini teramatlah sporting. Aku pling tak leh nk lupa. bile * tenggiling tu ape? * soalan cepumas dr husband Nini. adoii..sakit perut ak dok gelak sbb nye macam2 ayat kuar dr mulut kitrg nk bagi gambaran tenggiling tu cm ne kt husband nini. last2, tnya kat pakcik google gk lah tenggiling tu cm ne. Tu la nasib org tinggal kt singapore, tak penah jumpe binatang diancam kepupusan. Setiba di stesen BTS, kitrg pun berpisah lah, msg2 menuju ke destinasi yg ditentukan. Aku & Akma g la merayau-rayau kt TS smbl2 cuci mata j. Dah puas merayau, kitrg btolak lak g sg.buloh nk g jumpe ngn dak bonceet . Ho ya..setelah sekian lama meninggalkan sg.buloh..akhirnya berjaya gak menjejakkan kaki ke sg buloh. THE STORE la tmpt pertama kitrg g. WAH! yg paling menarik food court kt T.sr\tore tu da bertukar. Kalah mid valley. haha...da puas mkn2, kitorg p lak karoke. melalak smpi hilang suara sementara menunggu masa tuk bertolak ke LCCT lak. Tepat jam 10 kitrg g lah bertolak g Lcct berpandukan incik GPS. * lencongan ke kiri, 1 titik 2 ke kanan * giler wey, sekali gps ni ckp bahasa melayu lak. haha..nsb bek xde kuar sore beyonce.


muke tgh tggu macek rubi dpn mcd.:PP

tgh-tgh tggu macek rubi turun dr kapal terbang tu, kitorang terjumpa dgn peserta maharaja lawak mega kt Lcct. Hrm..xde la kencang mana pun diaorg tu. haha.
* kitorang tunggu kt mcd*<--msg tuk mengaburi maceh rubi, padahal ktrg tunggu kt dpn arrival tu j. Pastu Macek rubi tu dgn pantasnye berjalan g mcd..yg ktrg ni dok mengendap dy dr belakang. Akma bajet nk ragut beg rubi, tp perghhh..kuat gengaman rubi. pecah gelak kitorg kt airport tu.Malam tu, ibu ngn baik hati nye menjemput kitorang dtg tuk bermalam d rumah.:) & berakhirlah perjalanan kami pada hari ni.

The next day nye, destinasi utama kami ialah TIMES SQUARE. perghh...masa utk menabung di kedai-kedai terpilih. haha.. lepas gian shopping. haha..balik j masing2 bawak beg yg byk2. tp ad peristiwa yg lucu jadi pada malam harinye, sehingga kami menebalkan muka tuk bermalam lg d rumah ibu.

6dec.
ho ya....heading to ipoh! raptai time, travel nek bus ngn beg yg byk. perjalanan selama 3 jam tu aku gune dgn sepenuhnye utk tido. Da hampir 5hri berturu-turut aku tido tak cukup. ada chance tuk t.up tido ak pun tdo sepuas ati aku. setiba di medan gopeng, incik physio to be setia menyambut ketibaan kami, erm, tp dy sedikit terkejut sbb disangkakan aku sorg j rupenya ad dua org lg sekali ngn aku. :)) ok fine, bermula lah mini reunion Physiotherapy batch35 yg bertempat di bangunan blok b kskb uluu kinta. Dgn penuh excited nye, kitrg dtg mendaftar paling seronok dpt jmpe ngn madam kesayangan kami. Muke madam mala pun excited dpt jumpe ktrg. rindu giler ngn madam kami yg sorg ni. madam yg paling sporting giler.



org pertama yg kitorg jumpe, PAKDIN in da house. :))


masing-masing bergembira pabila berjumpa dgn bdk nakal batch35.


kami bertiga . syg korg sgt2!

Disebabkan Abg army tak dpt nk cari hotel tuk family dy, kami dgn baik hati nye menyerahkan bilik hotel kami then kitrg lak dijemput tuk tinggal d rumah incik ini.setiba dirumah, perut ak mmg da tak leh nk tahan da, sakit giler nk mati sebab sehari tak makan nasi. masuk angin giler.. lepas j mandi, incik Pt to be bwa lah ktrg kuar g mkn kt medan gopeng, ok fine, macek bdua tu g order makan suma extra vaganza ok! lapar punya pasal diaorg bdua dpt habiskan makanan diaorg. Aku & incik sorg ni lak, nsi ta hbs lak. Lepas hntr macek bdua tu balik rumah, ak kuar ag ngn incik ni p jmpe parents ak kt kuartes hape nth, tuk bg pas masuk time konvo esok nye. erm...sweet sgt2 incik sorg ni, dr pemerhatian ku dy sorg yg matang, boleh bergaul dgn org yg lebih tua dr dy & most important is dy mmg sweet sgt! hehe..

Da smpi rumah, siap2 iron bju, sekali smpi nk tdo, alamak!! ak xdpt nk tido.perut sakit sgt2..masuk angin.:( da la tdo tak ckp, perut lak wt hal. macek bdua tu mmg da tdo mati! ta leh hrp langsung nk teman ak. special thx kepada incik yg temankan sy. :))



psstt, sapa ad kt sebelah.:PP
tak de lak snap pic ngn org sebelah tu

7dec !! hari yg dinanti telah tiba.:))
pagi tu, bangun awal lg. Dgn eye bag yg comel menonjol kt mata.
before the convocation begin

Cik Physio Bersama Incik juruXRAY

3 of us

Graduated 




banyak lagi gmbr sebenarnye, just upload kt cni ckit j, klu nk tgk sila la dtg melawat kt page sy.:)
setelah selesai majlis convocation itu, kami masing-masing telah berpecah menuju ke destinasi masing-masing. :(( even sekejap j, tp kenangan ni mmg terlalu manis. tak leh nk lpe lngsung. selamat berjumpa lg kawan2.

p/s : sweetest memori with you <3
terima kasih kepada yg terlibat di sepanjang perjalanan kami menuju ke hari konvo




Saturday, November 26, 2011

what is physiotherapy

hye readers,
today i will talk about my profession
PHYSIOTHERAPY

since a long time ago people only familiar about nurse, Ma, doctor, farmasi but when comes to physiotherapy, occupational therapy people will ask * what the hell it's * -_________-'
okay fine, i really hate it when people what is physiotherapy??? is that new name for nurse. hello!!! nurse & physiotherapy is two different profession even we work as a team. So today i will give information bout PHYSIOTHERAPY. hopefully after this no more people ask me the same question again

According to wikipedia
Physical therapy (or physiotherapy), often abbreviated PT, is a health care profession. Physical therapy is concerned with identifying and maximizing quality of life and movement potential within the spheres of promotion, prevention, diagnosis, treatment/intervention,and rehabilitation.

Physiotherapy is the treatment and prevention of physical injuries and movement problems.

But people familiar when physiotherapy the one who give exercise, do body massage. HELLO!
FYI,knowledge of physical therapy is quite large compare to other, some PT's specialize in a specific clinical area.
Specific area that PT's have to cover is : ~

  • 4.1 Cardiovascular & Pulmonary -Cardiovascular and pulmonary rehabilitation physical therapists treat a wide variety of individuals with cardiopulmonary disorders or those who have had cardiac or pulmonary surgery. Primary goals of this specialty include increasing endurance and functional independence. Manual therapy is used in this field to assist in clearing lung secretions experienced with cystic fibrosis

  • 4.2 Clinical Electrophysiology-This specialty area encompasses electrotherapy/physical agents, electrophysiological evaluation (EMG/NCV), physical agents, and wound management

  • 4.3 Geriatric-Geriatric physical therapy covers a wide area of issues concerning people as they go through normal adult aging but is usually focused on the older adult

  • 4.4 Integumentary- (treatment of conditions involving the skin and related organs). Common conditions managed include wounds and burns. Physical therapists utilize surgical instruments, mechanical lavage, dressings and topical agents to debride necrotic tissue and promote tissue healing. Other commonly used interventions include exercise, edema control, splinting, and compression garments.

  • 4.5 Neurological - focused on working with individuals who have a neurological disorder or disease.

  • 4.6 Orthopedic - physical therapists diagnose, manage, and treat disorders and injuries of the musculoskeletal system including rehabilitation after orthopaedic surgery.

  • 4.7 Pediatric-therapists are specialized in the diagnosis, treatment, and management of infants, children, and adolescents with a variety of congenital, developmental, neuromuscular, skeletal, or acquired disorders/diseases. Treatments focus on improving gross and fine motor skills, balance and coordination, strength and endurance as well as cognitive and sensory processing/integration.

  • 4.8 Sports-Physical therapists can be involved in the care of athletes from recreational to professional and Olympians. This area of practice includes athletic injury management, including acute care, treatment and rehabilitation, prevention, and education.

  • 4.9 Women's health-Women's health physical therapy addresses women's issues related to child birth, and post partum. These conditions include lymphedema, osteoporosis, pelvic pain, prenatal and post partum periods, and urinary incontinence

Actually there still a lot bout physiotherapy but i only talk the important information that people should know,so they will never get confused again.

p/s :~ i'm proud to be physiotherapy.

Sunday, November 13, 2011

almost done

lmost done!
yeahhhh...azam tuk tahun ni hampir2 tercapai 6 out 11 da tercapai
ada masa 1bulan lebih ag tuk capai suma nya, insyallah suma nya akan tercapai tp klu x tercapai suma pun at least yg len da tercapai

azam 2011
1. Dpt baju jersi malaysia
jersi ni dpt sempena besday ak tahun ni,(=
thx pada org yg sudi tlg belikan tuk ak sebenarnya..jauh bju ni kna import, dr kelantan ni.hehe

2. Otw nak wat lesen keta
hehehe....bru dpt Lesen L, lesen P otw. tp sumpah penat nk bljq drive. huarghhh ikut ati ase xmo bljq drive. nsb bek la bkn anak jutawan, klu x bek ak amik j driver tuk ak.:D


3. my new handPhone
beli kt TS ngn dak bonceet, dy yg dok beriya suh ak bli nset ni tp thx la dak bonceet sbb rekemen nset ni. i like it! bli nset dgn duit sendiri ok! satu kepuasan even dwt abis. skng nk cri accessories tuk hp ni lak.

4. menCHUBBY kan diri??
skng ni collarbone ak da xnmpk sgt banding cm dlu, selera makan pun melimpah ruap, buka mata j da start ase nak makan. nk makan bende mcm2 lak tu. nsb bek sng nk dpt pe yg ak nk mkn tu. klu ak nk makan benda yg susah nk makan mmg mati kempunan la ak.cm citer batu belah batu bertangkup.

5. melupakan perkara yg sepatut dilupakan,
yes, congrate to myself! ak bjaya gak lupakan benda yg x patut menyemak kt dlm external otk ak ni. ase da hide da pun memori tu suma. Even susah nk wat tp ak bjya gak.

6. single sepanjang tahun
err..yg ni ... single setengah tahun j kot. setengah ag xsingle jp. but right now mmg single sepenuh nye.:). xde jodoh org katakan. but i should say thx to my EX, because of him i become more stronger. semoga bahagia bersama insan yg terpiilh ye, pesanan penaja ;~ please dont came back to me.

lagi 5 azam ak xberapa nk tercapai ag la, insyallah sempat ag nk sampi klu x sempat bawak p tahun depan lak.




p/s :~ macek rubianah, comel x gmbr lesen sy??hehehe..comel kan??:D



Monday, November 7, 2011

PMS

PMS??
what is PMS
utk pmpn tau la pe tu PMS tp laki?? tau x??
yg laki tau tiap kali pmpn tgh bendera merah asyik marah j keje nye,

Entry kali ni sebagai infromation utk dak laki apa sebenarnye yg jadi kt pmpn time BENDERA MERAH.

Premenstrual syndrome (PMS) refers to a wide range of physical or emotional symptoms that typically occur about 5 to 11 days before a woman starts her monthly menstrual cycle. The symptoms usually stop when menstruation begins, or shortly thereafter.

Symptoms

PMS refers to a set of physical, behavioral, or emotional symptoms that tend to:

  • Start during the second half of the menstrual cycle (14 days or more after the first day of your last menstrual period)

  • Go away 4 - 7 days after a menstrual period ends (during the first half of the menstrual cycle)

    The most common physical symptoms include:

    Other symptoms include:

    • Confusion

    • Difficulty concentrating

    • Fatigue

    • Feelings of sadness or hopelessness (See also: Premenstrual dysphoric disorder)

    • Feelings of tension, anxiety, or edginess

    • Forgetfulness

    • Irritable, hostile, or aggressive behavior, with outbursts of anger toward self or others

    • Loss of sex drive (may be increased in some women)

    • Mood swings

    • Poor judgment

    • Poor self-image, feelings of guilt, or increased fears

    • Sleep problems (sleeping too much or too little)

    • Slow, sluggish, lethargic movement


      p/s : ~ =.=' jgn cari pasal ngn pmpn time tgh PMS mmg kna baham hidup2.

      :D thank you. lyn gak karenah yg mcm2 time ni.

Saturday, November 5, 2011

ANAK MUMY

ANAK MANJA??

hahaha..
yes, aku anak manja
so what?? ada ak kisah ke??
Biasanya anak sulung ni kurg manjanya lebih2 lg bila adik yg kt bawah anak sulung tu selang setahun j. Tp berbeza dgn ak, ak mmg anak manja. Mungkin sebab aku ni CUCU PERTAMA so segalanya family ak akan focus kt aku dlu. haha... Actually anak sulung ke, anak tgh ke or ank bongsu, suma adik beradik aku mmg manja ngn MUMY kitorang. Cuma EGO ak tinggi sikit banding ngn adk2 yg len. So xde la nk tunjuk cengeng tu sgt. Tapi klu da balik rumah, mmg manja ngn MUMY tu nampak gak la. Dtg angin nk bermanja mmg leh naik rimas mumy ak melayan kerenah anak2 dy suma. Even mumy xpnh pun nk ckp direct *mumy syg, mumy rindu ke hape kt anak2 dy tp kitorg tau mumy mmg syg kitorg, xpyh nk ckp pun kitorg leh tau. Tgk dr air muka j da tau.(: ingat ag, time first2 nk g lapor diri keja, muka mumy da tukar merah da sebab tahan nangis. Nsb bek lah yg nk g bertolak tu adk laki, ak bertolak lambat. klu ak for sure time tu gak ak nangis kt airport. hehe...MUMY ngn kitorg ni da mcm kwn, pe2 hal kitorg share. cuma x suma lah kan. Baju pun leh tukaq2, sllu ak mmg tukang kebas bju2 kurung mumy ak lah, sbb bdn ak kecik j tp mumy ak xleh nk kebas bju ak sbb dy xmuat, size kaki pun suma lebih kurg j..klu ase nk jd muda ckit mumy ak pakai lah sandal kitrg, klu ase malaih nk melawa dy pakai la sandal dy..tp selalu mmg anak2 la jd tukang kebas sandal mumy ak. HAHAHA..*bertuah ny anak2* Dulu time sekolah, time nk g beli brg2 dapuq ak sllu ikt p market,nk tau sebab pe??1st sbb adk bongsu ak da ikut dady ak,so ak ikt lah mumy ak,2nd sbb time ni lah ak nk menambahkan belanja dapur.hahaha.tumpang sekaki.tp mumy ak xpnh nk bising pe2.muahhhh3x syg mumy.skng ni lak,Tiap kali ak kol, msti gayut xkurg dr setengah jam. Mcm2 cerita kitrg share .dr benda simple smpi la complex sgt2,tp ad satu topik wajib cerita tiap kali kol, cerita pasai adk bongsu ak =__=' perbezaan sikap yg ketara antara dy ngn kitorg tu yg selalu wt mumy ak ase lucu, pening & kdg2 geram. Sbb tu lah mumy sllu citer ngn aku. Actually dalam ramai2 adk beradk, ak j la yg rajin nk kol mumy,yg adk laki mmg xleh nk pakai lah, sllu MIA. yg adk num 3 tu lak * kredit mmg selalu out & adk bongsu lak mmg buang tabiat klu kol mumy ak, da duk satu rumah. mampuih kna hempuk ngn mumy ak klu dok mengada kol time ad kt rumah.
aku rindu sgt2 nk balik rumah, even da besar pjg ni pun klu ad kt rumah mmg selalu kna bebel ngn mumy sbb anak dara ske lambat mandi pagi siap ak leh smbg tdo balik ngn bju tdo .HAHAHA..tggu mumy ak buka mukadimah dulu brulah nk g mandi klu x selagi kartoon kt channel disney tu x abeh mmg xmandi lah ak jwb nye.
tapi apa-apa pun MUMY IS THE BEST PERSON, sporting giler, xde nk bising tp dy msti pesan kak jga diri elok2, klu nk kuar ngn kwn2 pun jga diri tu, duit tu simpan -___-' shopping tu xpe tp jgn smpi hbs dwt. *ayat yg last tu ak ske dgq* haha..standart lah klu ibu mana yg x kuat berleter kan??mumy ak pun cmtu gak la mmg berleter kuat -_-. berleter itu tanda sayang (:


p/s ~ i miss my mum so much! (:

For u my dear past

"Jar Of Hearts"

I know, I can't take one more step towards you
'Cause all that's waiting is regret
Don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

[Chorus:]
And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live half alive
And now you want me one more time

[Chorus:]
And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

And It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
'Cause you broke all your promises
And now you're back
You're lookin' to get me back

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

[Chorus:]
And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?


p/s ~ hopefully u will understand what im trying to say to u.
My heart just like pic above, don't come back at all or else my heart will broke again